المكونات
نص كيلو سمك فيليه اي نوع مقطع الى نصفين
نص كيلو جمبري متوسط الحجم
2 معلقة ثوم مفروم
ليمونة كبيرة
ربع كوب زيت ذرة
ملح
فلفل
كمون
شطة حمرا
2 حبة فلفل أخضر حامي
ليمونة مقطعة شرائح
حبة طماطم متوسطة مقطعة قطع صغيرة
ممكن اضافة بصلة مقطعة صغيرة
الطريقة
تبلي السمك والجمبري معا بجميع المكونات الاخرى
واعصري عليهم الليمونة الكبيرة
تجيبي صينية تيفال وتدهينيها زيت ذرة بسيط
وترصي السمك فيها وترصي الجمبري مابين السمك
ورصي الفلفل الاخضر الحامي ما بين السمك
وبعدين حطي باقي الزيت ووزعيه على وش الصينية كلها
ودخليه الفرن على الهادي الاول واول ما ينزل مايته على حرارة الفرن عليه
وتابعيه فالفرن اول ما وشه يحمر من فوق يبقا استوى خلالالاص
وبالهنا والشفا واعملي جمبه رز بالبصل او رز بسمتي بالتوابل وسكلطة خضرا وطحينة طبعا